Bjelkendal Haaranen skriver ungdomskontrakt
2016-02-24

GIF_Brage 13022016 025

I dag kan Gefle IF meddela att mittfältaren och U19-spelaren, Adrian Bjelkendal Haaranen, har skrivit på ett ungdomskontrakt med klubben.

Adrian Bjelkendal Haaranen, 17, kom till Gefle IF som 14-åring från Brynäs IF och har genom åren avancerat genom ungdomslagen. Inför årets säsong har han tränat och spela träningsmatcher med A-laget. Nu har Adrian belönats med ett ungdomskontrakt.

- Adrian kom till Gefle IF i tidig ålder från Brynäs IF. Han har tagit steg i sin utveckling och fått chansen att visa upp sig med A-laget på försäsongen. Vi tror att han går mot en spännande framtid hos Gefle IF, säger sportchefen Hasse Berggren.

Adrian Bjelkendal Haaranen är även själv glad över ungdomskontraktet:

- Det känns riktigt roligt och det är ett steg i rätt riktning, säger han.

Under försäsongen har Bjelkendal Haaranen fått speltid mot IFK Mariehamn och IK Brage. Något som har varit en bra erfarenhet för honom.

- Det har varit väldigt roligt att vara med i truppen. Jag fick speltid mot Mariehamn och Brage, vilket var hemmadebuten på Gavlevallen, så det var riktigt roligt, säger han och fortsätter om förväntningarna inför den kommande säsongen:

- Jag försöker att vara ödmjuk med förväntningar. Att ta varje träning och match för sig själv och sedan se vart det tar mig. Jag ska göra vad som krävs på varje träning.

Det är inte bara Bjelkendal Haaranen från U19-laget som är uppe och tränar med A-laget. Även målvakten Viktor Frodig, mittfältaren Samuel Gussman och ytterbacken Albin Lohikangas.

- Det är roligt att det är många av oss som är uppe och tränar. Om man har någon från U19-laget blir det en trygghet, även om man har kommit bra in A-lagsgruppen.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2017.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram