Beslut kring Ettan Norra och Div 1 Dam

Div 1 Dam:

Förbundsstyrelsen fattade igår beslutet att seriestarterna för dessa serier senareläggs till sommaren (startar mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Tävlingsavdelningen kommer nu att påbörja arbetet med detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning, besked väntas i april.

Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.

Kvalspel

Kvalspel till Elitettan inleds och genomförs enligt tidigare fastställt format och enligt fastställd tidsplan.

 

Ettan Herr:

Sedan tidigare har Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits på framtiden med målet att starta i slutet av maj eller början av juni.

SvFF:s Förbundsstyrelse har vid sammanträde den 24 mars beslutat om följande för Ettan:

Ettan spelas med start den 21 maj, men seriestart senareläggs ytterligare om samhällsläget förvärras. Det är viktigt att betona att detta är baserat på ett unisont önskemål från föreningarna och är en utgångspunkt för att de ska kunna planera sin verksamhet. Om samhällsutvecklingen och myndighetsdirektiv inte möjliggör en seriestart vid Kristi Himmelfärdshelgen, kommer beslutet att omprövas.

Tävlingsavdelningen kommer nu, i dialog med Ettanfotboll, att påbörja arbetet med detaljfrågor gällande årsplan och spelordning m.m. och kommer att återkomma om detta så snart som möjligt.

Kvalspel

Kvalspel till Allsvenskan och Superettan synkroniseras i årsplaner mellan Allsvenskan, Superettan och Ettan. Förbundsstyrelsen beslutade även om höstens kvalspel och kvalformatet mellan Ettan och division 2 (herrar) förändras på så sätt att lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021. Ändringen görs för att skapa sportsliga förutsättningar för de deltagande lagen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram