Angående händelse i samband med Östersundsmatchen
2016-04-26

GIF_LOGO

I lördags när vi tog emot Östersunds FK på Gavlevallen uppstod mycket tråkiga händelser på vår ståplats, hemmasektion.

En grupp supportrar tände rökpjäser, vilket är olagligt och får inte förekomma i samband med Allsvensk fotboll. Flera klubbar har problem med pyroteknik och ett stort arbete pågår med syfte att skapa trivsamma och trygga arrangemang inom hela Svensk Elitfotboll. Vi i Gefle och Gävle har tidigare varit förskonade från såväl illegala aktiviteter som oenigheter med vår supporterklubb, Sky Blues. Vi tycker att vi under flera år byggt upp en bra dialog och att vi tillsammans jobbar för bästa möjliga relation med målsättning att få upp en stark supporterkultur. Det vill vi från föreningens sida fortsätta med.

Tydligt regelverk finns som förbjuder pyroteknik. Självklart ska vi som arrangör agera om pyroteknik tänds. Vi har ett ansvar att hålla arrangemangen så säkra och trivsamma som möjligt. Det spreds mycket rök i lördags, rök som både sticker i ögonen och är obehaglig. Vad röken innehåller är ännu oklart. Forskning pågår.

Vi har tagit del av Sky Blues rapport och uttalande som de publicerat på sin hemsida. Vi ser att den bild Sky Blues ger där är en annan bild än den som övervakningskamerorna ger och de rapporter vi har fått från ordningsvakter och polis som var i tjänst under lördagen.

Från föreningens sida är säkerhet och trivsam stämning prioritet nummer 1. Alla som kommer till Gavlevallen skall vara säkra och känna sig välkomna. Det gäller såväl supportrar, åskådare, barn och vuxna, pensionärer och alla som jobbar vid arrangemangen.

Vi kommer fortsätta att verka för att ingen pyroteknik skall finnas.

Vi accepterar inte heller kränkande behandling eller rasistiska ord.

Gefle IF Fotbollsförening

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram