Anfallstalang belönas med a-lagskontrakt
2024-03-11

Han tränade med herrlaget andra halvan av fjolåret och har fortsatt hela försäsongen. Idag belönas talangen Alvin Lättman med sitt första a-lagskontrakt i Gefle IF.

Valbo FF är hans moderklubb men faktum är att Alvin Lättman tillhört föreningen i flertalet år och varit en framträdande spelare i de olika akademilagen. På sina 22 spelade matcher med P19-laget blev det i fjol hela 19 mål av anfallstalangen, tredje flest i serien.

19-åringen tränade med herrlaget under höstsäsongen och fortsatt vara med hela 2024. Idag belönades det med möjligheten att skriva sitt första a-lagskontrakt med föreningen.

– Det känns otroligt skönt och är något man strävat efter länge, säger han och fortsätter:

– Gefle IF har alltid varit min klubb. Från att man började spela fotboll har målet alltid varit att få spela i herrlaget och därför var det aldrig någon tvekan när möjligheten kom.

Du har tränat med herrlaget en längre tid, hur har det känts?

– Jag har tränat mer eller mindre varje träning under slutet av förra säsongen och i år. Jag har tagit små steg och det har känts hela tiden och blivit mer och mer bekvämt med nivån.

Dina egenskaper som fotbollsspelare?

– En hårt arbetande spelare i både offensiven och defensiven. En anfallare som alltid är i rörelse och hotar med löpningar bakom motståndarnas backlinje, men även ett bra skott.

Vad är målet med säsongen 2024?

– Givetvis se och lära av alla med lite mer rutin, men samtidigt vara med och konkurrera.

Mikael Bengtsson om sitt senaste tillskott i truppen och betydelsen av egna talanger:

– Alvin har varit med hela förra hösten och fortsatt ta kliv i sin utveckling i år. En skicklig djupledsgående anfallare som även besitter en riktigt bra avslutsfot. Han behärskar nivån bättre och bättre. Givetvis är det roligt och viktigt att spelare i vår akademi tar steget upp.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram