Andreas Dahlen blir Gefle IFs sportchef
2022-11-22

Gefle IF förstärker organisationen kring senior- och akademiverksamheten. Vi kan idag meddela att Andreas Dahlén, tidigare styrelseledamot i klubben, får rollen som sportchef.

Andreas Dahlén har tidigare haft en egen karriär som elitfotbollsspelare och tillhört exempelvis IFK Norrköping, Djurgården och Hansa Rostock – men även gjort hela 63 matcher i GIF-tröjan mellan säsongerna 2007 och 2009. Senaste åren har 39-åringen varit en del av styrelsen med sportsligt ansvar och drivit sitt eget rekryteringsföretag.

Men framöver väntar mer fotboll. Andreas Dahlén anställs som sportchef och tillträder efter årsskiftet. Han sitter till dess kvar i styrelsen och fortsätter att ansvara för rekryteringar till spelartruppen och ledarstaben som handlar om herrlaget. I rollen som sportchef ska Andreas Dahlén arbeta med utvecklingen av herr- och damlaget, men även ett övergripande ansvar för akademiverksamheten finns i hans arbetsbeskrivning.

–Det känns stort. Jag växte upp i stan och fick spela i klubben. Föreningen betyder väldigt mycket. Av den anledningen är det ärofyllt, säger Andreas Dahlén som utvecklar sin roll:

–I styrelsen har fokuset varit att bygga strategier för hela klubben. Nu blir det mer konkret med samtliga bitar som handlar om det sportsliga. Mina ansvarsområden är allt kopplat till sporten. Jag kommer att rekrytera till herrlaget, men ansvara med hjälp av Marcus Larsson (damtränare) och Mehmet Bakir (spelarutvecklingsansvarig) för damlaget och akademin.

Vilka blir dina första arbetsuppgifter?

–Sportchef har inte funnits i klubben sista säsongerna, vilket innebär att fokus är att knyta kontakter med agenter och klubbar. Något som redan påbörjats. Vi vill förlänga med flera spelare i årets spelartrupp och många vill stanna. Vi har erbjudit ett antal kontraktsförslag. Dessutom är det flera spelare som tagit kontakt och vill spela i klubben, vilket är glädjande. Tränarfrågan ska lösas och Mikael Bengtsson är vårt huvudspår. Vi för dialog med varandra och förhoppningsvis hittas en lösning. Oavsett är det viktigt att arbetet är noga och blir helt rätt.

Daniel Kraft har varit ansvarig för rekryteringen och är nöjd med valet av Andreas Dahlén:

–Andreas har hela tiden varit förstavalet till tjänsten. Hans erfarenhet av dels elitfotboll, men även rekryteringsarbete i näringslivet är utmärkta egenskaper för rollen. Andreas har

stort GIF-hjärta och full förståelse för klubbens behov för att stabiliseras i eliten efter hans uppdrag i styrelsen. I hans roll ingår det även att arbeta med utveckling av scoutingarbetet.

 

Vi säger varmt välkommen till kansliet, Andreas Dahlén!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram