Marcus Larsson ny damtränare!
2022-10-31

Gefle IF lyckades med årets målsättning, att tillhöra fem första klubbarna och följa med till ”nya” serierna. Vi kan idag meddela att Marcus Larsson blir tränaren som leder laget 2023.

Gefle IF vill först och främst rikta ett stort tack till Jonas Andersson, som tränat damlaget senaste två säsongerna. Han har stabiliserat laget och ledde det till en fin femteplats i år. Placeringen innebär att Gefle är ett av lagen som blir kvar när serierna bantas ner till tre.
Jonas Andersson har valt att lämna föreningen, eftersom tiden inte finns. Därför har arbetet med att hitta en ersättare varit stort och idag står det klart vem som leder oss nästa säsong.

Vi vill hälsa Marcus Larsson varmt välkommen till rollen som huvudtränare!
- Det känns väldigt intressant att ta över ansvaret. Det var inget svårt beslut, säger han. Marcus är välkänd för många fotbollsintresserade i distriktet. Han har tidigare fått Sandviken att avancera till Elitettan och framgångsrikt tränat Skutskär med mindre resurser. I år har 34-åringen varit med i bakgrunden av vår verksamhet. 2023 blir det dock återigen tränarrollen.
- Min roll blir att vara huvudtränare för a-laget, men även att hjälpa till att få ett väl
fungerande samarbete och system gentemot akademin där det också ska storsatsas.

Hur är din känsla att få leda Gefle IF?
- Personligen så var det inget svårt beslut. Jag har spelat i klubben och varit ungdomsledare tidigare. Föreningen ligger varmt om hjärtat. Känslan är att staden börjar andas fotboll igen.

Vad kan supportrarna förvända av dig?
- En tränare som kommer ge allt för att utveckla spelarna som är med i damlaget men också finnas tillgänglig för akademin i viss utsträckning. Jag kommer verkligen trycka på att få till ett bra samarbete med vår akademi för att på sikt kunna nå eliten. Utan en bra fungerande akademi kommer vi inte långt i långa loppet. Så den blir otroligt viktigt att fortsätta utveckla.

Vad blir ditt första arbete framöver?
- Det är väl som alla andra vid den här årstiden, sätta en trupp. Jag kommer lägga stort fokus på att få till en trupp som älskar att träna och jobba åt samma mål. Att ha spelare som gör det lilla extra för laget och klubben kommer prioriteras inför 2023. Spelare som vill utvecklas som fotbollsspelare och person kommer få bra nycklar att få utvecklas i vår miljö. Det sitter ihop, mår vi bra så kommer vi prestera tillsammans det är jag säker på. Det ska bli roligt.

Varmt välkommen till Gefle IF, Marcus Larsson

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram