Intervju med Gefle IFs tillträdande klubbchef Daniel Kraft
2021-07-21

Intervju med Gefle IFs tillträdande klubbchef Daniel Kraft

 

Hej Daniel! Berättar gärna lite mer om dig själv!

- Om jag ska berätta lite om mig själv så har jag spelat fotboll och hockey i Brynäs IF som ung upp till 18 års ålder. Därefter blev jag ungdomstränare i båda idrotterna. Sedan har jag tränat allt från U-12 till A-lag på Division 1 nivå.

 

Vad har du jobbat med och haft för roller innan du nu börjar med detta jobb?

- Mitt senaste arbete har varit som försäljningschef på Bilbolaget Gävle AB där jag jobbat nästan precis i 5 år nu. Jag har haft många uppdrag i sportföreningar både som tränare, sportchef och andra typer av uppdrag. Sedan 2020 så har jag suttit med i Gefle IFs styrelse där jag bland annat är med och stöttar marknadsavdelningen.

 

Hur är känslan nu över att få ta på sig detta uppdrag och förväntningar på uppdraget?

- Första ordet som kommer upp är stolthet. GIF är något som jag växt upp med och föreningen har en oerhört fin verksamhet som jag ser fram emot att få fortsätta utveckla tillsammans med alla engagerade medarbetare och ledare. Förväntningarna är att vi kan stärka föreningens struktur och få den att utvecklas på alla plan.

 

Hur kommer din roll se ut som klubbchef?

- Jag blir ytterst ansvarig för hela föreningen. Jag kommer att lägga ned mycket tid på inkomstsidan och mitt interna ledarskap. Kan jag lyckas att skapa en miljö där människor trivs att vara och jobba i kommer resultaten att komma som ett resultat av detta.

 

Vad är dina framtidsvisioner med Gefle IF? Hur vill du att Gefle ska utvecklas framåt?

- Framtidsvisionen är glasklar. Vi ska lyfta både dam och herrlaget minst en division senast 2025. Jag vill att vi ska vara en kraft i samhället som gör Gävle till ett bättre samhälle att bo och verka i. Visionen är också att vi fortsätter att ha en bred och fin ungdomsverksamhet där vi fostrar bra fotbollsspelare och människor.

 

Hur är din syn på akademin och damlaget?

- Akademin är extremt viktig för oss. Vi behöver förse båda våra representationslag med egna spelare som blivit förädlade i akademin. Vi har en begränsad budget vilket gör att vi inte kommer kunna värva oss tillbaka till eliten. När det gäller damlaget så vill jag att vi fortsätter satsningen framåt och skapar bra förutsättningar för damerna att lyckas.

 

Rent sportsligt, hur vill du att Gefles herrdel ska jobba långsiktigt för att nå tillbaka till toppen?

- Jag känner mig helt trygg i den påbörjade resan som Micke Bengtsson och hans ledarstab är inne på. Min roll kommer vara att skapa goda förutsättningar så att ledarna och laget kan prestera så bra som möjligt och finnas som stöd när det behövs. Jag tillträder inte för att jag ska in och ändra spelsätt och struktur, utan det har jag fullt förtroende för att Micke och hans gäng har bäst förmåga att styra. Som jag var inne på ovan vill jag att vi utvecklar spelare i vår egen akademi som kan ta plats i herrlaget. En annan del som är jätteviktig är att vi måste vara skickliga på att scouta och värva spelare från närområdet och underliggande divisioner och förädla dessa rätt.

 

Vad är dina tankar om den affärsmässiga delen av Gefle IF?

- Jag ser stora möjligheter kopplat till affärsdelen. Det kommer vara extremt viktigt att vi blir duktiga på den lokala marknaden. Alla partners till Gefle IF måste känna att de är viktiga och att de får något tillbaka genom deras engagemang i partnerskapet. Vi kommer att fortsätta arbetet till att utveckla Ett bättre Gävle där våra projekt driver mot att skapa ett bättre samhälle. Detta kommer att vara avgörande för att bli än mer relevant när vi söker efter nya affärspartner.

 

Vad kommer bli den största prioriteten de första veckorna för dig när du kliver in i tjänsten?

- Jag kommer att tillträda tjänsten den 1 augusti. Fram till dess så fortsätter jag jobba på i min roll som styrelseledamot och stöttar verksamheten så mycket jag bara hinner. I augusti kommer jag fokusera på intäktssidan och lära känna alla människor runt om i föreningen. Om vi ska kunna göra skillnad behöver vi göra det tillsammans!

 

 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram