Inför Gefle IF - Malmö FF
2016-10-29

Årets sista allsvenska hemmamatch är kommen och det är säsongens viktigaste, förhoppningsvis blir det inte heller årets sista. Chanserna till att blir en kvalmatch ökade också markant tack vare den tunga trepoängaren borta mot Kalmar i onsdags.

Motståndarkoll

För motståndet står Malmö FF, årets svenska mästare. Helt färska sådana som säkrade guldet i onsdags i och med en seger på Falkenbergs IP. Mästartiteln är klubbens 19e vilket innebär att man nu kan titulera sig som mesta mästarna eftersom man nu har en mer titel än rivalerna från Göteborg. Truppen är fylld till bredden med profiler men en som stuckit ut lite extra är Jo Inge Berget. Norrmannen med det karaktäristiska skägget har med sin kämpaglöd kombinerat med spelskicklighet varit en viktig spelare i planens alla delar.

Annars saknas flera av de tunga namnen för Malmö imorgon. Framförallt i backlinjen där både Rasmus Bengtsson och Behrang Safari saknas, framåt saknas också Markus Rosenberg som har missat de senaste matcherna och han kommer inte heller spela mot GIF.

I statistiken har skåningarna ett övertag mot Gefle, de tre senaste matcherna mellan lagen har slutat med Malmöseger. Dessutom har dagens gäster sex segrar mot Gefles två i de 10 senaste matcherna. Senaste GIF-segern kom på hemmaplan 2013 när det blev 2-0.

GIF-koll

GIF tog som sagt tre viktiga poäng nere i Småland tidigare i veckan och eftersom Helsingborg förlorade dagen efter så spetsades kampen om kvalplatsen till rejält. Det skiljer nu bara två poäng mellan lagen, spänningen är total.

Thomas Andersson ser fram emot en viktig match mot tuffast tänkbara motstånd:

Det är ingen tvekan om att de kommer ställa ett starkt lag på planen trots en del skadebekymmer. Jag tror inte heller att deras guldfirande kommer påverka utan de är professionella och kommer vara väl förberedda. För oss gäller det att återigen göra en bra prestation, kanske den bästa för året. Ett bra försvarsspel och den effektivitet framåt vi visade mot Kalmar är en förutsättning för tre poäng

GIF saknar Joshua Nadeau som drog på sig sin sjätte varning mot Kalmar och är därmed avstängd imorgon. Spelare som saknas på grund av skador är, Jacob Hjelte, Samuel Gussman och Albin Lohikangas.

Var: Gavlevallen

När: 23/10 17:30

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram