Inför bortamötet mot Varbergs BoIS
2017-07-21
170402 Gefles Christian Ljungberg med bollen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Nu drar Superettan igång igen och herrarna är idag, fredag, påväg ner mot västkusten och Varberg för att imorgon, lördag, ställas mot starka hemmalaget Varbergs BoIS. Vi tog ett snack med Gefles tränare Poya Asbaghi för att höra hur uppehållet varit men framförallt vad han har att säga om morgondagens match.

Poya, hur har uppehållet sett ut?

Det har varit en händelserik period med bra träningar och ett lyckat miniläger. Lägret gav oss inte bara ett par bra pass utan också tid att umgås och reflektera över vad vi som grupp kan bli bättre på. Uppehållet har också präglats av försäljningen av Johan Oremo samt skadan på Deniz Hummet vilket självklart haft inverkan men vi väljer att koncentrera oss på det vi kan påverka.

Vinst med 3–1 mot Degerfors i sommarens träningsmatch, vad tycker du om den?

Träningsmatchen mot Degerfors var en bra match där vi visar att mycket av det positiva vi tog med oss från den senaste tävlingsmatchen sitter kvar och till och med blivit bättre. Detta är något vi hoppas kunna fortsätta med nu i matchen mot Varberg.

Vad kommer att bli viktigt i morgondagens match?

Dels att kunna få ut maximalt av de spelare vi ställer på planen, att vi anpassar oss lite efter vad vi kan ställa upp med men samtidigt vill vi oavsett vilka som startar kunna spela ett spel som vi känner är Gefle. Lyckas vi med detta ska vi vara tillräckligt slagkraftiga för att slåss om alla tre poängen.

Läget i truppen?

Deniz Hummet, Jacob Hjelte och Samuel Gussman är de spelare som inte är tillgängliga för en laguttagning.

Är du inte på plats på Påskbergsvallen i Varberg kan du följa matchen i Appen Gefle IF Live eller via liveuppdateringen på Gefle IF:s Twitter. Avspark 16:00. 

 

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram