Gefle IF:s hållbarhetsrapport 2022

Över 5 000 sålda varmkorvar och nästan 20,3 miljoner kronor i socioekonomisk besparing. Så skulle man kunna sammanfatta Gefle IF:s hållbarhetsrapport för 2022. Men det finns så otroligt mycket mer att berätta om, saker som alla vi som är Gefle IF kan vara stolta över. 

Lite snabba fakta om Gefle IF året 2022: 

1 037 barn har spelat match på Sörby IP

145 barn deltog i årets Summercamp

522 matcher spelade alla våra lag 2022

71 714 tillfällen har barn träffat andra vuxna än sina föräldrar eller lärare genom oss

134 aktiva ledare finns i föreningen

Om vi stannar vid den sista siffran där, att vi har 134 aktiva ledare i föreningen. Människor som lägger ned mängder av ideell tid för att bidra till att barn och ungdomar får ta del av den glädje fotbollen ger. Ni är våra hjältar och vi är otroligt tacksamma för det arbete ni gör.

Vill du läsa rapporten i sin helhet klickar du här

I rapporten kan ni bland annat läsa om Erik Illerhag som lägger minst 20 timmar i veckan som ledare för ett av GIF:s pojklag. 

Där berättar han om vad det är som driver honom och hans lag. 

–Jag tror att det är någon slags gemenskap där killarna drivs av samma mål. Vi har en kärna av spelare som är väldigt drivna och som har satt en kultur där vi pushar och driver varandra, ställer krav på varandra. Samtidigt trivs de tillsammans och mår bra, säger han. 

Svea Jöves

Ni kan även läsa om Svea Jöves. En 19-åring som förutom att spela i GIF:s akademi även är kioskansvarig på Gavlevallen, medhjälpare runt aktiviteterna i Ett bättre Gävle och som om inte det vore nog har hon även hjälpt till på Summercamp. 

– Det var jättekul, bland det roligaste jag gjort. Just då förstod jag inte hela grejen med det, hur fint initiativ det är och hur mycket det betyder. Inte bara för barnen utan också för mig och de andra ledarna. Det utvecklar mig som person att få vara ledare och förebild, och kanske komma i kontakt med människor jag inte annars kommer i kontakt med. Att få vara en förebild för unga barn växer jag av, säger Svea Jöves. 

Gefle IF:s ordförande Gabriel Edelbrock berättar också om året som gått och hur han med tillförsikt ser fram emot de kommande åren och vad klubben tillsammans med våra partners kan åstadkomma för att generera Ett bättre Gävle. 

– Att skapa förändring genom att arbeta med social hållbarhet är lika mycket ett lagspel som fotboll, säger Gabriel Edelbrock. 

Torre Rafael

Sist men inte minst finns en intervju med 21-årige Torre Rafael som gått hela vägen från knattefotboll på Sörby IP till herrlaget och debut i superettan. 

–  Jag har alltid spelat i GIF och jag har alltid tyckt att stödet från ALLA ledare jag har haft, föräldratränare och andra, har betytt mycket för mig, säger Torre Rafael. 

Vill du läsa rapporten i sin helhet klickar du här

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram